Dowiedz się więcej O naszym menu
W każdy weekend zapraszamy do rozsmakowania się w naszych Daniach Weekendowych PREMIUM
          
            
            
              
              LUNCH DNIA
            
            
          
        
        
        Aby zapoznać się z naszymi lunchami zapraszamy na nasz facebookowy profil.
      
    
    
  - 
    
    
    
Zestaw 1 (zupa+drugie)
 - 
    
    
    
Zestaw 2 (zupa+drugie)
 - 
    
    
    
Zupa lunchowa
 - 
    
    
    
II danie z Zestawu 1
 - 
    
    
    
II danie z Zestawu 2
 
          
            
            
              
              Propozycja Magdy Gessler
            
            
          
        
        - 
    
    
    
Sałatka firmowa
Ser tylżycki, kiełbasa szynkowa, cebula, koper, majonez, musztarda, chrzan, przyprawy - 
    
    
    
Zapiekanka ziemniaczana
Zapiekane ziemniaki, skwarki słoniny z cebulą, seler, kiełbasa szynkowa, ser tylżycki, sos chrzanowy, dojrzewający ser bursztyn oraz pieczarka - 
    
    
    
Bogracz
Zupa na wywarze wołowo-drobiowym z wędzoną kiełbasą, pieczona czerwona papryka, cukinia, pomidory, fasolka szparagowa, cebula, kiszony ogórek, pajda chleba - 
    
    
    
Deser bezowy
Bezy wypiekane na miejscu podane w pucharku z kremem kawowo - kakaowym na bazie sera mascarpone z bitą śmietaną oraz galaretką piwną 
          
            
            
              
              Zupy
            
            
          
        
        - 
    
    
    
Domowy rosół
Wywar wołowo-drobiowo-warzywny z makaronem, kawałkami mięsa, marchewką i natką pietruszki - 
    
    
    
Żurek żytni z kiełbasą i jajkiem
Wywar z wędzonki z kawałkami wędzonego mięsa, zakwas żytni, biała kiełbasa, chrzan, jajko - 
    
    
    
Flaki
Wywar wołowo-drobiowy, flaki wołowe, mięso wołowe, marchewka, przyprawy - 
    
    
    
Bogracz
Zupa na wywarze wołowo-drobiowym z wędzoną kiełbasą, pieczona czerwona papryka, cukinia, pomidory, fasolka szparagowa, cebula, kiszony ogórek, pajda chleba - 
    
    
    
Gulaszowa
Mięso wołowe, papryka, pieczarki, kiszony ogórek, przyprawy 
          
            
            
              
              Przekąski na zimno i ciepło
            
            
          
        
        - 
    
    
    
Placki ziemniaczane ze śledziem i sosem tatarskim
2 placki ziemniaczane z sosem tatarskim i śledziem marynowanym z cebulą - 
    
    
    
Befsztyk Tatarski
Ligawa wołowa, ogórek kiszony, cebula, grzyby marynowane, musztarda, masło, żółtko (na życzenie Gościa) - 
    
    
    
Deska regionalnych wędlin
Kiełbas różne rodzaje, słonina wędzona, boczek, kaszanka, pasztet własnego wyrobu, ogórek kiszony, chrzan - 
    
    
    
Deska regionalnych serów 350g
Sery rzemieślnicze (różne rodzaje), szynka parmeńska, salami, pomidorki koktajlowe, winogrona, orzechy włoskie, żurawina - 
    
    
    
Deska regionalnych serów 700g
Sery rzemieślnicze (różne rodzaje), szynka parmeńska, salami, pomidorki koktajlowe, winogrona, orzechy włoskie, żurawina - 
    
    
    
Świeżonka z duszoną cebulą
Łopatka wieprzowa, wątroba wieprzowa, słonina, cebula, ogórek kiszony, pieczywo - 
    
    
    
Krewetki w sosie maślano-czosnkowym
Krewetki, czosnek, cebula, masło, wino białe, papryczka chilli, natka pietruszki, grzanki - 
    
    
    
Stripsy z kurczaka w chrupiącej panierce
Panierowane polędwiczki z kurczaka, sos tysiąca wysp - 
    
    
    
Grzanki czosnkowe z salsą pomidorową
Grzanki z masłem czosnkowym, oliwa z oliwek, cebula, pomidory - 
    
    
    
Kiełbasa i kaszanka z grilla z duszoną cebulką
Pęto kiełbasy, kaszanka gryczana, duszona cebula w ziołach, ketchup, musztarda - 
    
    
    
Śledzie po wiejsku
Śledź marynowany w przyprawach, olej rzepakowy, cebula - 
    
    
    
Frytki z ketchupem
 
          
            
            
              
              Dania dla Dzieci
            
            
          
        
        - 
    
    
    
Nuggetsy z kurczaka
Polędwiczki z piersi kurczaka w chrupkiej panierce, podane z frytkami oraz surówką z tartej marchewki z jabłkiem - 
    
    
    
Naleśniki z nutellą
2 naleśniki z kremem Nutella, podane z cukrem pudrem, sosem truskawkowym i bitą śmietaną 
          
            
            
              
              Sałatki
            
            
          
        
        - 
    
    
    
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Mix sałat, grillowana pierś z kurczaka, pomidor, ogórek, papryka, jajko, sos cezar, grzanki - 
    
    
    
Sałatka z łososiem
Łosoś zapiekany w piecu, mix sałat, ogórek, papryka, oliwki, pomidory, sos vinegret, grzanki - 
    
    
    
Sałatka z grillowanymi warzywami i burratą
Grillowane warzywa - cukinia, bakłażan, cebula, papryka, rukola, sos balsamiczny, granat, pestki prażonego słonecznika 
          
            
            
              
              Dania główne
            
            
          
        
        - 
    
    
    
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym, podane z ziemniakami pieczonymi w mundurkach oraz mixem sałat z sosem vinegret - 
    
    
    
Golonka Zwyczajnej
Wolno pieczona w piwie golonka wieprzowa, podana z puree ziemniaczanym oraz kapustą zasmażaną i chrzanem - 
    
    
    
Pierś zapiekana z pomidorem i mozzarellą
Pierś z grilla zapiekana pomidorem i mozzarellą, podana ziemniakami pieczonymi w mundurkach oraz mixem sałat z sosem vinegret - 
    
    
    
Sznycel Wiedeński
Schab wieprzowy w panierce, podany z jajkiem sadzonym, ziemniakami gotowanymi oraz buraczkami na ciepło - 
    
    
    
Placek ziemniaczany z gulaszem wołowym
Placek ziemniaczany z gulaszem wołowym, podgrzybki, ogórek kiszony, rozmaryn, cebula, przyprawy, kwaśna śmietana - 
    
    
    
Pieczone żeberka BBQ
Wolno pieczone żeberka schabowe z sosem BBQ, podane z frytkami oraz surówką colesław - 
    
    
    
Pstrąg z grilla
Pstrąg tęczowy marynowany w ziołach (tusza ok. 350g), podany z frytkami oraz grillowanymi warzywami - 
    
    
    
Łosoś z pieca
Pieczony filet z łososia, podany z aksamitnym sosem śmietanowym, puree estragonowym oraz palonym porem - 
    
    
    
Stek z antrykotu z sosem Jack Daniels
Grillowany antrykot z kością, podany z sosem Jack Daniels, frytkami stekowymi oraz grillowanymi pomidorkami cherry z sosem balsamicznym 
          
            
            
              
              Burgery
            
            
          
        
        - 
    
    
    
Burger wołowy "Zwyczajnej"
Wołowina 200g, sałata, ogórek, cebula, ser żółty, ketchup i majonez
3 stopnie ostrości: łagodny, średnio ostry, ostry - 
    
    
    
Burger miesiąca
bułka brioche własnego wypieku, wołowina 200g, panierowany camembert, grillowany boczek, żurawina, sałata, pomidor, ogórek konserwowy, czerwona cebula, sos Zwyczajnej
3 stopnie ostrości: łagodny/ średnio ostry/ extremalny - 
    
    
    
Chicken burger
 
          
            
            
              
              Desery
            
            
          
        
        - 
    
    
    
Deser bezowy
Bezy wypiekane na miejscu podane w pucharku z kremem kawowo - kakaowym na bazie sera mascarpone z bitą śmietaną oraz galaretką piwną - 
    
    
    
Szarlotka na ciepło
Szarlotka na ciepło na kruchym spodzie, podana z bitą śmietaną i gałką lodów waniliowych - 
    
    
    
Ciasto czekoladowe
Ciasto na bazie gorzkiej czekolady, podawane na ciepło z musem malinowym, bitą śmietaną i gałką lodów
 
          
            
            
              
              Napoje zimne
            
            
          
        
        - 
    
    
    
Domowa lemoniada cytrynowa
 - 
    
    
    
Domowa lemoniada Grejpfrutowa
 - 
    
    
    
Domowa lemoniada mieszana
 - 
    
    
    
Pepsi
 - 
    
    
    
Pepsi Max
 - 
    
    
    
7Up
 - 
    
    
    
Mirinda
 - 
    
    
    
Schwepess
 - 
    
    
    
Sok pomarańczowy
 - 
    
    
    
Sok jabłkowy
 - 
    
    
    
Sok grejpfrutowy
 - 
    
    
    
Sok pomidorowy
 - 
    
    
    
Sok czarna porzeczka
 - 
    
    
    
Woda gazowana 0,25l
 - 
    
    
    
Ice Tea 0,2l
 - 
    
    
    
Woda z cytryną i miętą 1L
 - 
    
    
    
Kompot